Gerard Joling over vluchtelingen: ‘We slaan volledig door’

Gerard Joling heeft flink wat kritiek op de hals gehaald door een kritische blog op zijn website te plaatsen. Hij steekt zijn mening over het huidige vluchtelingenprobleem niet onder stoelen of banken.

Volgens de zanger durft niemand eerlijk te zijn over het vluchtelingenprobleem. ,,Het vreselijke wollige taalgebruik en de wens om niet bij naam genoemd te worden.”

‘Ik maak me zorgen’

Hij maakt zich zorgen over de vluchtelingen die naar Nederland komen. ,,Ik maak me heel veel zorgen om alle mensen die ons land binnenkomen. Ik vraag me af wie er van hen echte vluchtelingen zijn. Zelfs in de statistieken worden we voorgelogen.”

Ook is hij allesbehalve blij met de islamisering die volgens hem in Nederland plaatsvindt. ,,Mijn moeder moet straks op de fiets om een kerk te vinden en moslims kunnen in iedere stad lopend naar de moskee. In een Delfts ziekenhuis is een rel uitgebroken over een stilteruimte. Deze was alleen voor moslims en niet voor christenen. Er mag geen kruis hangen. We slaan volledig door in Nederland, het maakt mij doodsbang. De eerste knokpartijen en verkrachtingen zijn al gemeld in asielzoekerscentra.”

Hij vergelijkt de slechte zorg voor ouderen, met de goede zorg voor vluchtelingen. ,,Waarschijnlijk denken veel eenzame ouderen bij het zien van de mensen die een asielzoeker als gast verwelkomen ‘deden ze dat bij mij ook maar eens!’.”

Joling vindt dat de vluchtelingen ter plekke geholpen moeten worden. ,,Wij moeten ons ook echt afvragen, worden deze mensen hier gelukkig? Andere cultuur, klimaat, alles. Wij moeten met z’n allen proberen het leefbaar te maken in de landen waar zij vandaan komen. Of daar deze wanhopige mensen opvangen.”

Hij haalt in zijn blog ook uit naar Neelie Smit-Kroes. ,,Volgens mevrouw Neelie Smit-Kroes is er geen maximum aan het aantal asielzoekers dat Nederland kan opvangen. Zij voelt er niets voor de grenzen te sluiten. Mevrouw Kroes kan makkelijk praten, want zij zal er weinig last van hebben op de plek waar zij woont. Maar ze moet bedenken dat Nederland ook nog leefbaar moet zijn voor andere mensen. De mensen die niet zo riant wonen en zo’n salaris hebben als onder andere mevrouw Kroes.”

Op social media reageren mensen massaal op zijn blog.

http://twitter.com/woutersanne/status/649271896844935168

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden