Mysterieus ‘raadspelletje’ op Facebook: noem een getal ‘en wees er trots op’

Op dit moment vindt er een mysterieus ‘spel’ plaats op Facebook. Gebruikers plaatsen een getal en melden vervolgens dat ze ‘trots’ zijn. Waar gaat dit over? Wat is de bedoeling van deze statusupdates?

Het getal staat voor het aantal tatoeages dat je hebt. Deze rage komt voort uit bewustwording voor kanker. Eerdere jaren waren er andere ‘kettingbrieven’ op de netwerksite gaande, zoals de kleur van je beha doorgeven, een reisbestemming noemen of een ‘grappige’ zin plaatsen over een bijzondere of gênante situatie. Wanneer iemand reageert op deze status, krijgt een persoonlijk berichtje: ‘Hebbes! Je had beter niet kunnen reageren of “liken”. Nu moet je uit één van onderstaande opties kiezen en deze als status op je FB posten. Dit is het “2015 borstkanker awareness spel”. Geen spelbreker zijn, uit onderstaande je gif kiezen en je status aanpassen!’

Geen mening
KWF Kankerbestrijding heeft geen uitgesproken mening over dit tattoo-initiatief. ‘Het gaat niet van ons uit, maar iedere vorm van aandacht voor kanker is mooi meegenomen’, laat KWF weten aan Nieuws.nl. ‘Daarbij is het nu ook de maand van de borstkanker. Maar over deze Facebookactie hebben wij niet echt een oordeel. Je kunt het goed vinden of juist helemaal niet. Zoveel patiënten, zoveel meningen.’

Onderbroekenlol
Blogster Femke van Rossum, die zelf kanker heeft, is absoluut niet te spreken over dit soort ‘lollige’ acties. ‘Het is kwetsend, ongrijpbaar en vreselijk hardnekkig. Ik vecht al lang tegen de onderbroekenlol van dit soort spelletjes, evenals tegen mijn kanker. Maar als ik dat doe, loop ik wel het risico veroordeeld te worden. Dan ben ik namelijk niet sportief genoeg en een doemdenker, omdat ik de lol van het spelletje niet zie en omdat de deelnemers het zo goed bedoelen.

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden