Acht topless vrouwen in de wei als bodypaintkoeien om aandacht te vragen

In een weiland bij het Friese dorpje Ryptsjerk hebben acht topless vrouwen zich zaterdag als koe laten beschilderen. Zij deden dit om aandacht te vragen voor het verdwijnen van grazende runderen uit het landschap in de noordelijke provincie.

De dames banjerden gierend van het lachen door het vochtige gras. De zwart-witte bodypaint was onderdeel van een ludiek project van het kunstenaarsduo Joris Collier en Gerdie de Jong.

De twee kunstenaars vinden het jammer dat er nog zo weinig koeien te zien zijn in Friesland. De Leeuwarder Courant ging kijken bij het levende kunstwerk en legde de ‘koeien’ op de gevoelige plaat vast.

In eerste instantie was het de bedoeling om in het weiland een complete kudde menselijke koeien rond te laten banjeren. ,,Dat is dus niet gelukt”, stelde Gerdie de Jong vrijdag. En dat verbaasde haar eigenlijk niks. ,,Friese vrouwen roepen om het hardst dat ze aan zo’n project mee willen doen, maar vervolgens haken ze uit een soort misplaatste preuts- of kuisheid weer af.’’

‚’Doodzonde, want ze hadden samen met ons echt iets voor Friesland kunnen betekenen. Kennelijk hebben de dames het ook niet helemaal begrepen. Ze hoeven niet helemaal naakt, maar wel graag topless. Oftewel, de ‘uiers’ moeten wel een beetje zichtbaar zijn. Het draait immers om koeien”.

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden