Nederlandse postzegel van 25 cent nu een ton waard op veiling

Een Nederlandse postzegel van 25 cent ging zaterdagmiddag in Weesp onder de hamer. De postzegel heeft een bedrag van 102.000 euro opgeleverd.

Dat meldt De Telegraaf.

De zegel stamt uit 1867 en is dus bijna 150 jaar oud. Op de postzegel staat een afbeelding van koning Willem III. Het zegeltje was in Nederlands bezit en trok veel belangstelling uit het buitenland. Uit meerdere landen werd telefonisch geboden. De uiteindelijke koper is een Nederlander.

Postfrisse exemplaar

Volgens de organisatie van de veiling is het voor zover bekend het enige ‘postfrisse’ exemplaar van de zegel. Dat houdt on dat deze in dezelfde toestand is als toentertijd dor de post verkocht werd. Zo zit ook de oorspronkelijke gom er nog op.

Op een verzamelaarsveiling in Klaaswaal (Zuid-Holland) werd een gouden munt uit 1703 afgehamerd voor 60.500 euro. Het openingsbod was 16.500 euro. Verzamelaars uit het buitenland boden flinke tegen elkaar op. “Het was een heel spektakel”, zei de woordvoerder. Uiteindelijk ging de munt naar een verzamelaar uit de Verenigde Staten.

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden