Dieren krijgen extra aandacht

Zondag is het weer dierendag. Iedereen die van beesten houdt, doet dan iets extra’s. Vooral honden, katten, cavia’s en konijnen worden in het zonnetje gezet met een extra lekker hapje en een nieuw speeltje.

Veel tuincentra en dierenwinkels hebben voor kinderen extra activiteiten op het programma staan. Ook is er extra aandacht voor dieren in nood, bijvoorbeeld honden en katten die in asiels zijn.

Herkomst

Het idee voor die dag komt uit Tsjechië. Ilse Winter stelde in 1927 voor om een dag in het jaar extra aandacht te geven aan beesten. Drie jaar later was het plan uitgewerkt en was er op 4 oktober de eerste werelddierendag.

De datum is niet per ongeluk gekozen. Winter kwam op die dag als eerbetoon aan Fransiscus van Assisi. Deze heilige had een zwak voor het leven van dieren. Zijn sterfdag was 4 oktober 1226.

Naar schatting houden Nederlanders 18 miljoen vissen zowel in een aquarium als in een vijver in de tuin, 4 miljoen katten, 3 miljoen vogels en ongeveer 2 miljoen honden.

https://twitter.com/VOFvHouwelingen/status/650555591174266880

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden