Man loopt marathon van Eindhoven in bodypaint

De 58-jarige Henk van Gerven gaat zondag een bijzondere hardloopwedstrijd rennen. Hij rent de marathon van Eindhoven als gebodypainte kikker.

De Brabander hoopt zo aandacht te vragen door Stichting Stepping Stones Bali, die opkomt voor kinderen met een lichamelijke beperking. Henk heeft er veel zin in, maar: ,,Ik hoop niet dat het gaat regenen. Dan heb ik een probleem.” Dit meldt Omroep Brabant.

Drie uur en 29 minuten, dat is zijn doel. ,,Ik loop dagelijks en hardlopen is mijn grootste hobby.” Ook met de verf op mijn lichaam vindt hij het geen probleem: ,,In Oirschot heb ik onlangs twee uur lang zo rondgelopen.”

Dat hij aandacht gaat krijgen vindt hij niet erg: ,,Meestal zie je jonge vrouwen gebodypaint, nu een oudere man. Het zal reacties op gaan roepen. Dat is niet erg, op deze manier komt de stichting mooi onder de aandacht.”

Alleen regen kan de bijzondere dag voor Van Gerven verpesten. Voor zweet hoeft hij niet bang te zijn, dat kan de bodypainting wel aan, zegt hij.

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden