Scholieren Utrecht lopen stille tocht voor sluiten supermarkt

Scholieren van het Christelijk Gymnasium in Utrecht begonnen de week met een stille tocht. Ze balen ervan dat de MCD Supermarkt om de hoek failliet is.

Hoewel na het trieste nieuws aanvankelijk als grap de tocht werd georganiseerd, was het een drukte van jewelste. Jongeren liepen massaal door de wijk Lombok om steun te betuigen aan de supermarkt. Dit meldt RTV Utrecht.

Op de speciaal opgerichte Facebook-pagina wordt volop gereageerd door de scholieren. ,,Het saamhorigheidsgevoel van het naar de MCD gaan is nu weg”, zegt Mira. ,,Binnenkort zal de MCD worden opgevolgd door een nieuwe supermarkt, maar het zal niet hetzelfde zijn”, aldus Jurrien.

Felix zegt: ,,Als we denken aan MCD, denken we niet aan louter aan een supermarkt midden in de multiculturele buurt Lombok. We denken aan de frikandellenbroodjes, we denken aan de charmante cassieres, we denken aan thuis.”

De tieners liepen niet alleen in stilte door de straat, ook legden ze bloemen neer en brandden ze kaarsjes bij de supermarkt.

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden