WhatsApp-groep voorkomt helft inbraken Tilburg

Inbrekers worden in Tilburg afgeschrikt door de communicatiedienst WhatsApp. Met contactgroepen houden bewoners elkaar op de hoogte van onraad.

In de buurten waar bewoners een WhatsApp-groep tegen dieven hebben, is het aantal inbraken met vijftig procent gedaald. Tilburg University onderzocht 35 buurtwachten en kwamen tot die conclusie. Dit meldt Omroep Brabant.

Er zijn in de Brabantse stad 86 WhatsApp-groepen waar ruim zesduizend mensen lid van zijn. Van de zestig woninginbraken die er gemiddeld waren, is dat na de komst van de online communicatie gedaald naar dertig.

,,Inbraken worden vaak gepleegd door lokale inbrekers”, vertelt onderzoeker Martijn Akkermans. ,,Als ze weten dat er een WhatsApp-groep actief is, haken ze af. Ook worden buurtbewoners mogelijk alerter en zijn ze eerder geneigd de politie te bellen als ze iets verdachts zien.”

De gemeente Tilburg heeft per buurtgroep een contactpersoon aangesteld. Deze persoon geeft extra informatie door aan de politie. Tien inbrekers werden hierdoor al op heterdaad betrapt of later ingerekend.

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden