Transgender toont transformatie in 1.400 selfies

Jamie Raines (21) is in het verkeerde lichaam geboren. Jamie werd geboren als meisje, maar wist als kind al dat hij een jongen was. Hij begon op zijn achttiende aan een hormoonbehandeling. Elke dag maakte hij een selfie om zijn transformatie vast te leggen. Uiteindelijk zette hij alle 1.400 foto’s achter elkaar in een filmpje.

De Britse psychologiestudent en YouTuber keek voor zijn transformatie niet in de spiegel, maar is nu blij met zichzelf. ,,Ik ben erg dankbaar voor hoe ik er nu uitzie”, zegt hij tegen Buzzfeed.

Volgens Jamie zien mensen niet meer aan hem dat hij voorheen een vrouw was. ,,Mensen zijn verrast als ze horen dat ik een transgender ben. Toen ik onlangs mijn verhaal vertelde tijdens een sollicitatiegesprek dachten ze dat ik van een man in een vrouw wilde veranderen.”

De familie van Jamie en zijn vriendin Shaaba steunde hem tijdens het proces en waren heel blij voor hem dat hij veranderingen waarnam. ,,Mijn moeder denkt dat ik altijd zo had moeten zijn. Ze heeft niet het gevoel dat ze een dochter heeft verloren, omdat ik dezelfde persoon ben voor haar. Ik ben nog steeds haar kind, maar nu ben ik haar zoon.”

Jamie geeft aan anderen die aan een hormoonbehandeling beginnen de tip om veel geduld te hebben en jezelf te omringen met familie en vrienden die je steunen, zowel online als in het echte leven. Ook geeft hij als advies om contact op te nemen met mensen die al een hormoonbehandeling hebben ondergaan. ,,Het lijkt een eeuwigheid te duren voordat er wat verandert, maar wanneer het gebeurt, dan verandert alles erg snel.”

Jamie kreeg naar aanleiding van zijn filmpje een prominente rol in een documentaire over transgendermannen.

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden