‘Vind-ik-niet-leuk-knop’ op Facebook komt dichterbij

Het lijkt erop dat de ‘vind-ik-niet-leuk-knop’ steeds dichterbij komt op Facebook. Maar Mark Zuckerberg gaat eerst ‘reactie-emoji’s’ testen in Spanje en Ierland. Dat meldt technologiewebsite Tweakers.

De nieuwe uitdrukkingen komen naast de vind-ik-leuk-knop te staan en laten ook zien hoeveel mensen er met een emoji reageren. De nieuwe functie komt tevoorschijn als men met de muis over de vind-ik-leuk-knop beweegt. Op de mobiele versie van Facebook komen de emoji’s tevoorschijn met een klik op de de vind-ik-leuk-knop.

De test begint vrijdag en emoji’s drukken onder andere verdriet, verbazing, boosheid en liefde uit. Facebook test bewust in Spanje en Ierland omdat de gebruikers daar weinig internationale contacten onderhouden.

Niet lang geleden kondigde Mark Zuckerberg al aan een ‘vind-ik-niet-leuk-knop’ toe te voegen. Reden hiervoor is dat het nog niet mogelijk is om met één klik mee te voelen. Het is bijvoorbeeld niet leuk als een vriend een bericht op Facebook plaatst waarin staat dat zijn vader of moeder is overleden.

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden