Ex-asielzoeker start meldpunt voor PVV-overlast

De Nederlandse Congolees Kiza Magendane is een meldpunt gestart waar mensen overlast van de PVV kunnen melden. In korte tijd kwamen 4000 klachten binnen.

De UvA-student reageert met deze actie op het meldpunt dat Geert Wilders gisteren aankondigde tegen overlast van asielzoekers. Dat meldt het Parool.

Veel reacties

Het meldpunt voor PVV-overlast van ex-asielzoeker en UvA-student Kiza Magendane (23) roept veel reacties op. Onder de klagers bevonden zich voor- en tegenstanders. ‘Wilders lost geen problemen op, maar hij wakkert angst aan’, was een van de meldingen.

Volgens Magendane zijn asielzoekers nu na Marokkanen en Polen ‘de zoveelste groep die door de PVV worden gedemoniseerd met een duidelijke electorale agenda’. ‘Geert Wilders en zijn PVV profileren zich als de grootste asielzoekers-bashers de afgelopen maanden.’

Slapeloze nachten

De in Congo geboren Amsterdammer schrijft op zijn weblog over het meldpunt dat het is bedoeld voor mensen die ‘slapeloze nachten van de PVV hebben of het zat zijn dat Wilders telkens een meldpunt opent’. ‘Als ex-asielzoeker neem ik mijn verantwoordelijkheid om mensen een podium te geven die last hebben van deze PVV-gekte.’

‘Via dit anonieme meldpunt kan jij jouw PVV-cynisme of PVV-overlast doorgeven. Gewoon omdat het kan’, meldt zijn site. Middels een formulier vraagt hij mensen welke klacht ze over de PVV willen indienen.

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden