Bond tegen Vloeken hekelt ‘tieten, lul, kloot en fuck’

Tieten, lul, kloot en fuck in een kinderboek. De Bond tegen Vloeken is het niet eens met het boek ‘Hotel de grote L’.

‘Onbeschaafd en seksueel getint taalgebruik’ is volgens de Bond niet de bedoeling in boeken die voor kinderen bedoeld zijn. De schrijver Sjoerd Kuyper kan smakelijk lachen om de kritiek. Dit meldt RTL Nieuws.

,,Ik sta altijd in dat rijtje”, zegt de kinderboekenschrijver. ,,Ik schrijf zoals om ons heen wordt gesproken. Blijkbaar ben ik de enige.”

Over het woordgebruik zegt hij: ,,Iedereen kent dat soort woorden toch? Weet je wat ik pas schokkend vind? Dat kinderen op de basisschool Hans Teeuwen noemen als hun lievelingscabaretier. Vergeleken met hem ben ik in mijn boeken een softie hoor.”

De Bond tegen Vloeken heeft naast het boek van Kuyper nog 22 andere titels bekeken op taalgebruik. Ze stellen dat kinderen een goed voorbeeld moeten krijgen en dat vloeken dit niet is.

Kuyper vindt het jammer dat de Bond alleen grof taalgebruik bekijkt en niet de kern van het boek heeft bekeken. Dan hadden ze volgens hem gezien dat alles uiteindelijk om liefde draait.

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden