Uitgaanspubliek scheldt creperende agent uit

Een scooterrijder reed zondag 13 september op een uitgaansavond in Assen doelbewust politieagent Sybo Bouius (29) aan. In plaats van dat omstanders vroegen hoe het met de agent ging, juichten en klapten ze. Bouius heeft hier geen goed woord voor over en schreef hier een blog over.

Op de bewuste avond rijdt een scooterrijder hard tussen het uitgaanspubliek door. De scooterrijder is op de hoogte van de politie. Hij kijkt naar hen en geeft dan veel gas. Meerdere keren probeert de politie tevergeefs de scooterrijder klem te rijden. Vervolgens probeert Bouius de scooterrijder tegen te houden. ,,Hij kijkt mij recht aan en komt hard op mij afrijden. Dan slaat mijn vastberadenheid om in twijfel. Het gaat snel, te snel om goed te kunnen reageren. Ik voel hoe de scooterrijder op mij inrijdt. Met een harde klap val ik op straat. De scooter zie ik zonder bestuurder over straat glijden”, schrijft de agent in een bericht op Facebook.

Als de agent de scooterrijder wil aanhouden, beseft hij hoe slecht hij eraan toe is. ,,Ik voel een venijnige steek in mijn been. Als ik kijk, schrik ik. Mijn linkeronderbeen is halverwege driekwart gedraaid. De hak van mijn schoen wijst naar voren en de neus naar achteren. Collega’s komen snel naar me toe. Ik ben bang voor wat ik zie en denk: einde politiecarrière.”

Van het uitgaanspubliek krijgt Bouius geen enkele steun. ,,Stel je niet zo aan” en ,,Beroepsrisico”, zijn enkele kreten die de agent naar zijn hoofd geslingerd krijgt. ,,Ik snap er niets van. We wilden juist voorkomen dat de scooterrijder onschuldige mensen zou aanrijden”, aldus de agent.

‘Klappen en juichen’

Zijn collega’s schrikken er ook van hoe het uitgaanspubliek zich opstelt tegenover de creperende agent. ,,Van collega’s hoor ik hoe zij het incident hebben beleefd. Ze zijn aangedaan. Allereerst vanwege mijn geschreeuw van de pijn. Daarnaast is het wanstaltige gedrag van het publiek hun door merg en been gegaan. Terwijl ik op de grond lag te creperen, stonden jongeren te klappen en te juichen. Ook zijn diverse nare zaken geroepen. Uitspraken die zo grof zijn dat ik het niet eens wil herhalen.”

Bouius verzoekt ouders om met hun kinderen in gesprek te gaan over wat verantwoord uitgaan is. Daarnaast hoopt hij dat jongeren goed nadenken over hun alcohol- en drugsmisbruik tijdens het uitgaan.

Bouius heeft zijn scheen- en kuitbeen gebroken. Hij moet rekenen op minimaal zes maanden hersteltijd. De scooterrijder vluchtte na het ongeluk, maar kon bij zijn woning worden opgepakt. Hij had teveel gedronken.

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden