Naaktfoto borstkankerpatiënte zorgt voor opschudding

Borstkankerpatiënte Susie Hazlewood (46) plaatste begin oktober een naaktfoto van zichzelf op Facebook. Ze wil hiermee aandacht vragen voor borstkanker. Niet iedereen kan de foto echter waarderen. De foto is zeven keer gerapporteerd bij Facebook.

De Amerikaanse bodybuildster kreeg begin augustus vorig jaar de diagnose borstkanker. Haar borst moest geamputeerd worden. Later bleek dat de kanker was uitgezaaid naar haar lymfeklieren, die vervolgens ook werden weggehaald. Ze had haar laatste chemokuur in februari.

Ieder jaar wordt in oktober aandacht gevraagd voor borstkanker. ,,Ik wil vrouwen bewust maken van het feit dat ze hun borsten moeten laten controleren”, laat Susie op Facebook weten.

‘Inspirerend’

Foto’s van borstamputaties op Facebook plaatsen is niet tegen de regels. Susie maakt zich dan ook niet druk over het feit dat de foto zeven keer is gerapporteerd. Daarnaast wegen de negatieve reacties niet op tegen de vele positieve berichtjes die ze ontvangt. ,,Goed gedaan”, ,,Wat een dappere vrouw. Ik wou dat ik de ballen had om dit te doen” en ,,Erg inspirerend, ik ben er trots op dat ik je vriend mag zijn”, zijn enkele reacties. De foto is meer dan 55.000 keer gedeeld.

Volgens Susie is ze door deze zware tijd heen gekomen, omdat ze positief en gelukkig in het leven staat. ,,Ik maakte de beslissing om tijdens deze reis zo positief en gelukkig mogelijk te blijven. Ik geloof dat dat heeft geholpen.” Susie benadrukt dat het ook een hele zware tijd voor haar is geweest. ,,Ik had een paar tegenslagen die me ongelukkig maakte. En natuurlijk had ik soms vreselijke dagen. Daar kan ik niet omheen draaien. Het verandert je.”

Ze laat weten dat ze nooit heeft opgegeven. ,,Kanker ging me niet verslaan. Lachen is nog steeds een groot onderdeel van mijn dagelijkse medicijn.”

Susie ziet de toekomst zonnig in. ,,Ik heb een lang en gezond leven voor de boeg met mijn familie en vrienden. Ik kan niet wachten tot mijn lichaam weer in vorm is en ik mijn energie terugkrijg. Ik heb veel plannen.”

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden