Spaaractie Albert Heijn wekt irritatie op op sociale media

Dat Albert Heijn een nieuwe spaaractie is begonnen voor besteksets zal weinig mensen ontgaan zijn. Het aanmoedigen tot zegeltjes verzamelen wordt de supermarktketen echter niet door iedereen in dank afgenomen.

In een bericht van Tamara Jooren op de Facebookpagina van Albert Heijn wordt een kritische kanttekening geplaatst bij de actie. Na een rekensommetje van de AH-klant komt naar buiten dat spaarders voor minimaal 11.000 euro aan boodschappen moeten doen om een complete set te verzamelen. Dit meldt AD.nl.

Goede actie

Alsof dat nog niet genoeg is, moet er dan nog 120 euro worden bijbetaald voor messen, vorken en lepels. Ze schrijft: ,,Ik weet niet welk gezin dat aan eten kan (wil) uitgeven elke dag, maar ik denk dat er slechts weinig Nederlanders een complete bestekset zullen krijgen… Goede actie Albert Heijn!”

Het bericht van Jooren is al meer dan 50.000 keer geliket. Ook wordt er massaal gedeeld en reageren veel mensen onder het bericht. Niet iedereen is het eens met de kritiek, maar toch krijgt de kritische klant veel steun.

Niet gereageerd

Albert Heijn heeft naar eigen zeggen bewust niet gereageerd op het bericht. ,,Dat zou geen toegevoegde waarde hebben aan de discussie”, stelt een woordvoerder.

Volgens de supermarktketen wordt aangeraden een deel van de set te sparen of anderen mee te laten sparen. Bovendien is er volgens hen op elke actie kritiek. De bestekset heeft een hoge winkelwaarde en klanten kunnen dan ook vijf maanden sparen voor de messen en vorken.

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden