Islamitische Staat gebruikt terreur-app voor contact moslimradicalen

De psychisch gestoorde jihadist (Mohammed) G. (29) uit Maastricht, wilde een aanslag plegen in Nederland als zijn uitreis naar Syrië zou worden tegengehouden. G. benaderde een wapenhandelaar om aan een automatisch vuurwapen te komen.

De uit Irak afkomstige G. benaderde meerdere mensen, onder wie een undercoveragent, om aan een vals paspoort te komen. Dat meldt De Telegraaf.

„Indien zijn uitreispoging niet slaagt, wil G. ’iets doen in Nederland’. Tevens zou hij een wapenhandelaar hebben gevonden, een persoon die hem aan een automatisch vuurwapen kan helpen, geschikt voor het uitvoeren van een ’lone wolf’-actie door hemzelf en/of anderen”, aldus AIVD-ambtsberichten. Afgelopen vrijdagochtend ging een zwaarbewapend arrestatieteam op hem af.

Terreur-app

Op zijn telefoon gebruikte G. een speciaal berichtenprogramaatje. De applicatie is vergelijkbaar met WhatsApp. Het programma blijkt echter bedoeld om moslimradicalen met elkaar in contact te brengen.

Volgens de recherche is die berichtendienst „gecreëerd door IS”, is het niet vrij te downloaden en wordt het „kennelijk onder IS-aanhangers verspreid”. Op die ’terreur-app’ zegt G. „heel graag op het slagveld met een AK-geweer te vechten tegen de ongelovigen”.

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden