Onderzoek: mensen met tatoeages blijken agressiever en rebelser

Steeds meer mensen hebben tegenwoordig een tatoeage. Je zou denken dat er weinig verschil is tussen mensen met en zonder inkt op hun lijf. Uit onderzoek blijft echter dat mensen met tatoeages agressiever en rebelser zijn.

Aan het onderzoek deden 378 volwassenen mee tussen de 20 en 58 jaar. Een op de vier respondenten had een tatoeage. Personen met een tatoeage scoorden hoger op verbale agressie, woede en waren rebelser dan de mensen zonder tatoeage.

Ontdekking

Het onderzoek werd uitgevoerd op de Britse Anglia Ruskin universiteit. De onderzoekers van deze universiteit deden nog een andere verassende ontdekking. Hoe meer tatoeages een persoon heeft, hoe agressiever de persoon is.

Ook blijkt uit het onderzoek dat mensen met inkt op hun lijf vaker de neiging hebben om terug te schreeuwen of snel boos te worden wanneer iemand ruzie zoekt.

Verklaring
Een verklaring is dat sommige mensen een tatoeage nemen ten gevolge van een teleurstellende, frustredende of frustrerende gebeurtenis: zoals het overlijden van een geliefde. Daarnaast zijn tatoeages pijnlijk en permanent: factoren die de rebelsheid van getatoeëerde mensen kan verklaren.
Professor Swami (35) die het onderzoek leidde, heeft zelf vier tatoeages op zijn armen: onder andere een bloesemboom en een fazant, meldt de Daily Mail.

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Reacties

Cookieinstellingen