Meeste Nederlanders slapen met ondergoed of nachtkleding

Ondanks dat deskundigen zeggen dat naakt slapen best gezond is, slapen verreweg de meeste mensen toch echt met ondergoed of nachtkleding aan. Dat blijkt uit een onderzoek onder ruim 1000 Nederlanders.

Van de mensen tussen de 46 en 65 jaar slaapt 20 procent in hun blootje. Jongeren slapen minder vaak zonder kleding. Slechts 9 procent van de jongeren slaapt naakt. In de leeftijd van 26 tot 46 jaar slaapt 18 procent naakt. Dat meldt RTL Nieuws.

Pyjama

Het grootste deel (35 procent) van de jongeren geeft daarbij aan dat zij liever slapen in ondergoed. Bij ouderen is de pyjama of nachtjapon met 36 procent het populairst. Het onderzoek werd uitgevoerd door Noviodata in opdracht van beddengoedverkoper smulderstextiel.nl.

In totaal werden 1019 Nederlanders ondervraagd, van wie de helft mannen en de helft vrouwen. Uit het onderzoek bleek dat er ook verschillen waren tussen de geslachten. Mannen dragen liever ondergoed (37 procent) en vrouwen liever een pyjama of nachtjapon (49 procent). Ook slapen mannen (22 procent) vaker naakt dan vrouwen (13 procent).

Vroegernaakt

Het is de eerste keer dat het onderzoek werd uitgevoerd. We weten dus niet of er veranderingen hebben plaatsgevonden door de eeuwen heen. Mogelijk kruipen mensen op een latere leeftijd sowieso wat makkelijker bloot in bed. Wel noemt een van de onderzoekers het opmerkelijk dat er sowieso weinig aan naakt slapen wordt gedaan.

Volgens deskundigen zijn er meerdere voordelen van naakt slapen. Je lichaam zou sneller een lagere temperatuur krijgen die nodig is om goed te slapen en daarnaast zou je meer calorieën verbranden. Daarnaast beweren deskundigen dat het beter kan zijn voor je relatie. Mensen die naakt tegen elkaar aanliggen maken sneller het hormoon oxytocine aan. Dat zou goed zijn voor je bloeddruk en immuunsysteem.

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden