Kater verleden tijd dankzij ‘katerkliniek’

Veel mensen kijken weleens te diep in het glaasje. De volgende ochtend is het dan afzien. Vanaf november kunnen mensen in Australië van hun kater worden afgeholpen.

Mensen die last hebben van een kater kunnen binnenkort een bezoekje brengen aan de ‘katerkliniek’ in Sydney. Katerpatiënt krijgen via een infuus een mix van vitamine B en C, zoutoplossing, pijnstillers en een shot glutathion toegediend. Binnen dertig minuten voelt de patiënt zich weer kiplekker. ,,Al jaren gebruiken doktoren, verpleegsters, sporters en het leger behandelingen met een infuus om katers en uitdroging tegen te gaan’’, schrijft de kliniek op haar website.

Huisbezoeken

Mensen die zich zo brak voelen dat ze niet uit hun bed willen komen, kunnen ook een infuus krijgen. Het bedrijf doet namelijk ook huisbezoeken, meldt RTL Nieuws.

Wie binnen no-time van zijn kater wil worden afgeholpen, moet daar wel wat geld voor over hebben. Een behandeling kost omgerekend tussen de 120 en 175 euro.

‘Werkt onverantwoord alcoholgebruik in de hand’

Niet iedereen is te spreken over de kliniek. Zo vreest de Australische politicus Walt Secord dat mensen meer gaan drinken als ze weten dat de katerkliniek ze van hun kater kan afhelpen. ,,Niemand is erop tegen als iemand uitgaat en wat alcohol drinkt, maar de katerkliniek werkt onverantwoord alcoholgebruik in de hand”, zegt hij tegen ABC News.

Australië is overigens niet het eerste land met een katerkliniek. Op feestbestemming als Ibiza en Las Vegas is een infuus tegen een kater al een begrip.

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden