HartslagNu-app brengt EHBO’ers bij slachtoffers hartstilstand

Slachtoffers van een hartstilstand hebben maar één ding nodig; zo snel mogelijk hulp. Een nieuwe app probeert EHBO’ers en patiënten aan elkaar te verbinden.

HartslagNu is een app waar mensen die zijn geschoold om te reanimeren worden opgeroepen als iemand in de buurt een hartstilstand heeft. Eerder bestond dit al via sms-berichten. Dit meldt RTLnieuws.nl.

De sms-berichten waren achterhaald, omdat hier uitgegaan werd van het woonadres van de EHBO-ers. Nu kan direct na de hartstilstand gekeken worden wie in de buurt is met behulp van locatiegegevens.

De directeur van Stichting Hartslag voor Nederland Anton van Veldhuizen vertelt: ,,Als ik in Groningen woon, maar ik ben toevallig in Maastricht en er is daar een reanimatie nodig, dan word ik ook daar opgeroepen voor hulp.”

Burgerhulpverleners die binnen zes minuten aanwezig kunnen zijn, worden gecontacteerd. Er wordt rekening gehouden met infrastructuur als wegen, rivieren en burggen en de app is er zowel voor Android als iOS.

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden