Bloedmooie vriendin op Facebook blijkt pedofiel

Door een val werd een 16-jarige jongen uit Hellevoetsluis bijna slachtoffer van een pedofiel. De man presenteerde zich op Facebook als bloedmooie vrouw. De smoorverliefde jongen had een date met ‚haar’, maar de pedofiel sloeg vlak voor de ontmoeting op de vlucht toen hij de vader van het slachtoffer zag.

De pedofiel deed zich voor als Indy Stephanie Jennifer Smit en had al sinds februari contact met de jongen. Deze week zouden de twee elkaar ontmoeten in Hellevoetsluis. Dat meldt het AD.

Telefonisch onbereikbaar

De zogenaamde 18-jarige Indy uit Amsterdam liet echter weten dat zij de bushalte niet kon vinden. ‘Ze’ stelde voor elkaar voor de Scapino te zien. Maar toen de jongen daar aankwam, stond er een man in een grijze Citroën C4 Picasso die naar hem en zijn vader keek en wegscheurde. De vader van de smoorverliefde jongen was hem gevolgd.

Kort na dit voorval blokkeerde de man hem op Facebook en was hij telefonisch onbereikbaar. ,,Wij hebben onze zoon steeds gewaarschuwd dat het té mooi was: zo’n mooi, ouder meisje dat opeens contact met hem zocht. Wij vertrouwden het niet’,’ vertelt zijn moeder.

Waarschuwing

Ze deed geen aangifte maar zette het verhaal op Facebook, als waarschuwing. ,,Indy had namelijk meer Hellevoetse jongens als vriend.” Indy’s account is inmiddels verwijderd.

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden