Politie aan de deur voor haatzaaien op Facebook of Twitter

Dacht je dat je alles zomaar op sociale media kan plaatsen? Dan heb je het mis. Volgens Leeuwarder Courant stond de politie deze maand op de stoep stond bij 15 tot 20 mensen uit Leeuwarden die ‘haat hadden gezaaid’ via Facebook en Twitter.

De politie meldt aan RTL Nieuws dat dit geen incident is. Het nagaan van haatzaaiende uitlatingen op Twitter en Facebook is onderdeel van het beleid. De politie is extra alert in gebieden waar vluchtelingen worden gevestigd.

Grijs gebied

Haatzaaien via sociale media is een grijs gebied tussen vrijheid van meningsuiting en onrechtmatige uitlatingen. Volgens de politie realiseren deze mensen zich niet wat ze teweegbrengen met zulke uitlatingen.

Vaak is het al genoeg als de wijkagent een bezoekje komt brengen. „Daar schrikken de mensen van. Dan wordt die tweet verwijderd”, aldus de politie. Mensen zouden volgens agenten vaak wel begrijpen „waarom wij als politie bezorgd zijn.”

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden