McDonald’s zet vaart achter vernieuwing

Klanten van McDonald’s krijgen snel meer te kiezen. De hamburgerketen start met een proef waarbij mensen zelf hun eigen burger kunnen samenstellen. Ook haalt het bedrijf dit jaar bekende internationale concepten als de McCafé en de Salad Bar naar Nederland.

McDonald’s Nederland kreeg deze zomer een nieuwe topman: Manu Steijaert. Onder zijn leiding kiest het bedrijf ervoor om het vernieuwen van zijn restaurants te versnellen. Zo wil McDonald’s de tafelbediening, waarvan de pilot in maart dit jaar werd aangekondigd, nog voor de jaarwisseling uitbreiden naar tien vestigingen. Volgend jaar volgen er meer filialen.

Kenmerkend voor de aanpak van het fastfoodbedrijf is dat een nieuw idee eerst kleinschalig wordt uitgeprobeerd. Gasten kunnen hun eigen burger voorlopig alleen in Hoorn ‘pimpen’ met bijvoorbeeld kaas, spek en diverse toppings. De Salad Bar en McCafé zijn komende maanden terug te vinden in vier restaurants.

‘Strategie uitproberen’

,,We gaan deze strategie van uitproberen, luisteren en aanscherpen consequent hanteren”, aldus de nieuwe hoogste baas van McDonald’s Nederland. ,,Als iets niet werkt, stoppen we er tijdig mee. Als iets een succes is, rollen we het zo snel mogelijk uit naar al onze restaurants.”

Steijaert was afgelopen jaren bestuurder bij McDonald’s in Frankrijk. Daar werkte hij al mee aan het opzetten van de Salad Bar in dat land. Gasten kunnen er zelf een salade uitdenken en die wordt dan vers voor hun ogen door het personeel bereid.

De McCafé is een oude bekende. In het verleden had McDonald’s al diverse van dit soort koffietentjes in Nederland. Steijaert laat weten dat de terugkeer van het concept ook een uitbreiding van het ontbijtassortiment met zich mee brengt.

Het sterker inzetten op keuzemogelijkheden en beleving van de klant betekent wel dat andere vormen van innovatie bij McDonald’s wat minder aandacht krijgen. Eerder dit jaar kondigde de keten nog een test aan met het mobiel bestellen en betalen van eten. Die schuift McDonald’s voorlopig even op de lange baan.

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden