Betalen kan binnenkort met je favo kledingstuk

Nu afrekenen met je telefoon en contactloos pinnen al bijna achterhaald zijn, heeft MasterCard iets nieuws bedacht. Geheel in stijl betalen met je nieuwe sjaal, jas of pumps. Het straks allemaal mogelijk, mits je kledingstuk voorzien is van een chip.

Het creditcardbedrijf is bezig met het ontwikkelen van een chip die verwerkt kan worden in kleding. Zo kan je straks die nieuwe broek betalen met je oude skinny jeans. Dat meldt Grazia.nl.

De verwachting is dat de modelijn met beveiligde communicatiechips volgend jaar al gelanceerd kan worden. Dit initiatief betekent niet dat MasterCard zelf met kledingontwerpen op de markt komt. Het speciaal hiervoor samengestelde team van het bedrijf werkt onder andere samen met modeontwerper Adam Selman. Het kan zomaar zijn dat niet alleen kleding, maar ook sieraden gebruikt kunnen worden als betaalmiddel. Zo is Juwelier Ringly ook met MasterCard in zee gegaan. Nu maar zorgen dat je die ring niet verliest.

Lees ook:

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden