8-jarigen vinden schatkist tijdens het spelen

Jesse Nijland en Ivo Lubbers uit Wierden konden hun ogen niet geloven toen ze aan het spelen waren. De 8-jarigen vonden tientallen sieraden. ,,Mijn zoontje zei gisteren nog: ‘dit zie je alleen op het jeugdjournaal, het is alsof we dromen’”, aldus Eddy Nijland, de vader van Jesse.

Het tweetal deed de opmerkelijke vondst tijdens het spelen. Jesse trof eerst een oorbel aan in een maïsveld. De jongens bleven doorzoeken en stuitten op meer sieraden, zoals een zakhorloge, ringen en armbanden.

Volgens Nijland zijn de jongens trots op hun ontdekking. ,,Voor hun is het echt een schat die ze gevonden hebben, zo zien ze het ook”, zegt hij tegen Tubantia.

Nijland vermoedt dat het om gestolen waar gaat. ,,Alle sieraden vonden we los op de grond, maar de doos waar het ingezeten heeft, lag er ook op de kop bij. Waarschijnlijk is het gedumpt hier in het maïsveld.”

Nijland en de kinderen willen de sieraden teruggeven aan de persoon van wie ze zijn. ,,Gisteren zeiden de jongens: ‘we hopen dat de mensen hun sieraden snel terugkrijgen, dan hoeven ze niet meer verdrietig te zijn’. Prachtig toch?”, aldus Nijland.

In de hoop om de rechtmatige eigenaar te vinden, plaatste Nijland een bericht op de Facebookpagina van de gemeente. Het bericht is in een dag al bijna 22.000 keer gedeeld.

Het Facebookbericht levert veel reacties op. ,,Vanuit het hele land krijg ik vragen en zijn mensen betrokken. De sieraden zijn best gedateerd, het lijkt wel alsof dit overblijfselen zijn van meerdere inbraken. Het gaat denk ik vooral om de emotionele waarde.”

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden