Riejanne heeft een relatie met twee mannen

Er heerst een taboe op vrouwen die met meerdere mannen een relatie hebben. Voor Riejanne van de Biezen (47) is het werkelijkheid en ze schaamt zich er niet voor. ,,Heel veel mensen houden er relaties met anderen op na, maar zij doen het stiekem. Wij gaan niet vreemd, we doen niemand pijn. Maar toch is de wereld kennelijk nog niet klaar om onze vorm van liefde te begrijpen.”

Riejanne is volgens zichzelf nooit monogaam geweest. Zo bedroog ze haar toenmalige echtgenoot. ,, In mijn vorige huwelijk ben ik een paar keer vreemdgegaan met een man voor wie ik gevoelens had. Voor mij deed dat niets af aan de liefde die ik voor mijn echtgenoot voelde”, zegt ze tegen De Telegraaf.

Het tweetal scheidde om een andere reden. Vlak na de scheiding ontmoette ze Bas (58), waarmee ze een paar jaar later trouwde. Ze kozen voor een open relatie. Ze brachten samen vaak bezoekjes aan parenclubs.

‘Het klikte’

Riejanne ontmoette Ad (52) in een parenclub. Het klikte meteen tussen het tweetal. Ze besloten daarom om buiten de club af te spreken. Ze vonden troost bij elkaar. ,,We praatten urenlang over het verdriet om onze overleden vaders en zaten samen te huilen. Hoe meer we deelden, hoe sterker we voelden dat dit echte liefde was.”

Bij haar man Bas is geen spoortje jaloezie te bespeuren. Hij was zelfs degene die een huis zocht waar ze met zijn drietjes in konden gaan wonen. Bas legt in RTL Late Night uit hoe hij tot deze beslissing kwam: ,,Rianne is iemand die graag weg is. Op een gegeven moment wist ik niet waar ze uithing. Om dat te voorkomen, konden we net zo goed bij elkaar gaan wonen.”

Het drietal slaapt op één kamer. Bas en Riejanne slapen samen in een tweepersoonsbed en Ad slaapt alleen. Het komt wel regelmatig voor dat Ad bij Riejanne in bed kruipt als Bas naar zijn werk is.

Bas en Ad benadrukken dat ze slechts goede vrienden zijn en ze niet op elkaar vallen. ,,Wij doen niks samen”, zeggen Bas en Ad stellig. Het komt weleens voor dat het drietal samen in bed belandt, maar de mannen blijven dan op een gepaste afstand van elkaar.

‘Heel rare vrouw’

De kinderen van Riejanne en Bas accepteren hun ‘stiefvader’. Maar het drietal krijgt ook weleens negatieve reacties op hun niet alledaagse relatievorm. ,,Toen we net verhuisd waren, ging ik een keer naar de buurtwinkel voor een boodschap. ‘Heb je het al gehoord?’, zei de eigenaar. ‘Er is een heel rare vrouw in het dorp komen wonen. Eentje met twee mannen!’”

Riejanne en Ad willen graag met elkaar trouwen. Ad heeft zelfs al de hand gevraagd aan Bas, die met het huwelijk instemde. Hun droom kan echter niet in vervulling gaan. Vrouwen die in Nederland met meerdere mannen in het huwelijksbootje stappen, kunnen rekenen op een gevangenisstraf van vier jaar.

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden