Jongen geweigerd bij sollicitatie stage vanwege geaardheid: ‘Je hebt een vriend’

Een opmerkelijk verhaal anno 2015: Bas van der Meer uit Drachten kreeg op het laatste moment te horen dat zijn stage niet doorgaat. De reden: hij heeft een vriend.

“Afgewezen voor stage i.v.m mijn seksuele geaardheid”, begint Van der Meer droevig op Facebook. “Na twee goede gesprekken was alles zo goed als rond! Tot ik vandaag een bijzondere e-mail kreeg van de eigenaar van het bedrijf. Vanwege mijn seksuele geaardheid ben ik afgewezen bij mijn stage. Niet het feit dat ik een andere geaardheid heb is het probleem, maar het uiten ervan wel. Ze kwamen er namelijk via mijn Facebookaccount achter dat ik een vriend heb. Een vriend hebben als man zijnde wordt anno 2015 blijkbaar nog niet door iedereen geaccepteerd.” De jongeman wil niet zeggen om welk bedrijf het precies gaat.

De post op Facebook en alle reacties zijn hier te lezen. 

Van der Meer, die studeert aan de Hanzehogeschool in Groningen, vertelt dat de afwijzing hem diep heeft geraakt. “Ik word gediscrimineerd vanwege mijn seksuele geaardheid. Voor zover ik weet is dat een strafbaar feit in Nederland. Normaal ben ik niet het type dat de aandacht zoekt, maar in dit geval vind ik het belangrijk om mij wel te uiten!” Al sinds augustus was hij bezig zijn stage bij het bedrijf te regelen.

De student sluit af: “Ik ben wie ik ben, en ik hoop dat het een boodschap is voor iedereen dat de homoacceptatie nog niet is wat het wezen moet.” Inmiddels is het bericht al door tienduizenden gedeeld en geliket.

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden