Facebookbaas Zuckerberg neemt twee maanden ouderschapsverlof

Mark Zuckerberg, de 31-jarige baas van Facebook, kondigt op zijn tijdlijn aan dat hij twee maanden ouderschapsverlof neemt als zijn vrouw Priscilla Chan bevalt van hun dochter. Hij noemt het “een heel persoonlijke beslissing”.

De ouderschapsverlofregeling voor personeel van Facebook is relatief ruim. In het eerste levensjaar van een kind kunnen zowel moeder als vader in totaal vier maanden betaald verlof opnemen als ze dat willen. Wettelijk zijn Amerikaanse bedrijven verplicht tot het verlenen van een onbetaald verlof van 12 weken.

“Uit onderzoek blijkt dat als werkende ouders de tijd nemen voor hun pasgeborenen, dat beter is voor zowel de kinderen als de rest van de familie,” schrijft Zuckerberg op zijn tijdlijn. Hij illustreert die mededeling van een foto van de reeds aangeschafte reiswieg en langharige hond Beast. “Ik denk dat hij al weet dat er iets te gebeuren staat.”

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden