Valse berichten op Facebook over geblokkeerd Facebook-account

Op Facebook verschijnen valse berichten met de boodschap dat je jouw Facebook-account moet bevestigen. Volgens het bericht wordt je account verwijderd als je het niet doet. Met deze zogenaamde ‘phishing scam’ willen de makers inloggegevens van Facebook in handen krijgen.

Dat meldt Hoax Slayer.

Gebruikers krijgen een melding dat zij gerapporteerd zijn voor bijvoorbeeld het posten van aanstootgevende berichten of het gebruiken van een valse naam. Het bericht lijkt afkomstig van Facebook Security en wordt afgesloten met ‘Facebook Team’. Gebruikers die het bericht ontvangen, worden gevraagd op een link te klikken om hun account te bevestigen.

Deze pagina leidt naar een nagemaakte Facebook-inlogpagina. De pagina lijkt echt, maar de inloggegevens vallen uiteindelijk in handen van kwaadwillenden. Na het invullen van e-mailadres en wachtwoord krijgen gebruikers een bevestiging dat het account succesvol bevestigd is en gebruikers worden vervolgens doorgestuurd naar de officiële Facebookpagina. Als de inloggegevens ingevuld zijn, kunnen de oplichters het account ‘overnemen’ en andere mensen oplichten met dat account.

Facebook

Accounts die officieel door Facebook worden geblokkeerd, krijgen daar bericht van. Gebruikers hoeven echter niets in te vullen. Zij kunnen wel bezwaar maken via de officiele Facebookpagina.

Advies

Opgelicht.nl adviseert Facebookgebruikers om geen inloggegevens in te vullen wanneer gebruikers een bericht krijgen dat hun account geblokkeerd is.

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden