Amber Alert direct na publicatie in Facebook-tijdlijn

Vanaf vrijdag krijgen Facebookgebruikers een Amber Alert direct op hun tijdlijn te zien. Het bericht, dat is bedoeld om te helpen bij het opsporen van vermiste kinderen, verschijnt meteen na publicatie bovenaan de Facebook-site of app.

“Dan bereiken we veel sneller veel meer mensen,” zegt Frank Hoen, van Amber Alert, tegen de NOS. Tot nu toe verschenen berichten enkel op de Facebookpagina van de organisatie. Hun eigen pagina heeft 167.000 volgers.

Lees ook:

Landelijk bereik

Het waarschuwingssysteem wordt ieder jaar meer dan honderd keer ingezet. Eens in de zoveel tijd wordt er ook een landelijk Amber Alert verspreid. De naam en een foto van een vermist kind worden dan verspreid via nieuwszenders, sms-berichten en billboards op drukke plaatsen.

De politie verstuurt alleen een Amber Alert als zij geloven dat het kind mogelijk in gevaar is. In Nederland waren naar schatting ongeveer 2,5 miljoen mensen direct aangesloten op de alarmeringen. Het totale bereik zou bijna 12 miljoen mensen zijn.

Samenwerking

In twee van de drie gevallen komen kinderen weer terug bij hun ouders door tips van burgers. In de Verenigde Staten en Canada werken Amber Alert en Facebook al samen. Wat het precieze effect is van de samenwerking, is niet bekend.

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Reacties

Cookieinstellingen