Een pissenbed per dag is het nieuwe hooikoortsmedicijn

Ontstoken ogen, loopneuzen en veel niezen. Voor mensen met hooikoorts is de natuur in de zomer de vijand. Maar laat nou net in die natuur het medicijn te vinden zijn. Iedere dag een pissenbed zou het wondermiddel zijn.

Hoofdredacteur van LindaNieuws Jossine Modderman probeerde het uit en perste meteen drie hele pissenbedden door haar smoothie. Ze had alle mogelijkheden al geprobeerd tot een lezer de tip gaf een pissenbed te eten naar aanleiding van een artikel over hooikoorts. Modderman vond haar medicijn onder de eerste beste tegel en wil nu niet meer zonder.

“Het blijft een beetje een gore gedachte, maar met een smoothie glijdt ie zo naar binnen”, vertelt ze aan AD.nl. “Ik ben best een avontuurlijk persoon, dus ik dacht: ik ga dit gewoon doen. Bovendien is het puur natuur.”

Gore gedachte of niet, de klachten zijn verdwenen. Zelfs Moddermans collega’s vonden dat ze er de dag erna al een stuk beter uit zag. Tijdens het ontbijt en de lunch werd er weer een medicinale pissenbed weggewerkt. “Deze kriebelde een beetje in mijn mond.”

Moddermans weet nog niet of het insect een blijvertje is in haar schijf van vijf. “Nu heb ik nergens last van. Maar om nu elke avond in mijn tuin de pissebedden voor het avondeten bij elkaar te scharrelen, zie ik ook weer niet zitten”, biecht ze op. Ook geeft ze toe dat de plotselinge genezing ook best tussen haar oren zou kunnen zitten. “Maar ik ben van mijn klachten af en dat is het belangrijkste.”

Hooikoortsdeskundige en bioloog Arnold van Vliet raadt mensen toch aan de hooikoort op andere manieren tegen te gaan. Bijvoorbeeld door een pollenhor te nemen of op tijd de medicijnen in te nemen. En dat doelt hij niet op de pissenbed. “Ik zou die beestjes lekken onder hun steen laten zitten.”

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden