Open Dag Rechtbank Breda zaterdag 10 september

Foto: Pixabay

Zaterdag 10 september organiseert rechtbank Zeeland-West-Brabant een Open Dag op locatie Breda. Op deze dag kunnen zowel kinderen als volwassenen kennismaken met de Rechtspraak. Bijzonder aan deze Open Dag is dat het de laatste keer in het gebouw aan de Sluissingel is.  In maart 2018 verhuist de gemeente naar het nieuwe gerechtsgebouw aan de Stationslaan. De openstelling van de rechtbank is ook een activiteit van de Open Monumentendag.

In het programma is er ‘voor elk wat wils’: zo zijn er (nagespeelde) zittingen over hennep of een scheiding, is er een jeugdzitting voor en door kinderen en kunt u op ludieke wijze meer te weten komen over kantonrecht. Het cellencomplex wordt deze dag ook opengesteld voor publiek. Architectuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in de vierkante zittingszalen, die uniek in Nederland zijn.

De Open dag van rechtbank Zeeland-West-Brabant valt in de Week van de Rechtspraak, het jaarlijkse publieksevenement van alle gerechten in Nederland. Tijdens deze week, van 5 t/m 11 september, organiseren alle rechtbanken en gerechtshoven een of meerdere activiteiten. Het thema van dit jaar is ‘De rechter tussen staat en straat’.

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Reacties

Cookieinstellingen