Integrale ‘patsercontrole’ heeft succes

Foto: Publiek domein

De politie heeft, samen met de belastingdienst, in de avond en nacht van woensdag 1 juni 2015, een integrale controle gehouden tussen 18 en 3 uur op de Antwerpenstraat. De controle, genaamd ‘Breda Noord-Oost op slot’  was er op gericht om zicht te krijgen op illegale geldstromen. Met andere woorden, het was de bedoeling om mensen die exorbitant leven van crimineel verdiend geld aan te pakken. Er was speciale aandacht voor dure en luxe voertuigen. Maar verder werd er gelet op de normale verkeersregels. De politie was er aanwezig met mensen van het team Markdal, het ondermijningsteam en het afpakteam. Samen met de belastingdienst was er voldoende kennis aanwezig om de zaken die niet klopten aan te pakken.

Belastingdienst

Er werden in die tijd tweeënveertig voertuigen gecontroleerd. Twee van hen voerden illegaal een buitenlands kenteken. Dat is een boete van 1500 euro. Eén bestelauto voldeed niet aan de eisen die aan een bestelauto gesteld zijn. Dat is een boete van 1000 euro. Er is beslag gelegd op zeventien voertuigen onder andere wegens achterstallige betalingen aan de belastingdienst. Vier van die zeventien werden direct uit het verkeer gehaald. Dertien eigenaren kregen vier weken de tijd om alsnog hun schulden te vereffenen.

Ondermijningsteam

Het ondermijningsteam kreeg drie auto’s in beeld waarvan de bekostiging ervan niet meteen duidelijk werd. Het team gaat dit verder uitzoeken.

Verkeersovertredingen

Er werden veertien processen-verbaal uitgeschreven voor verkeersovertredingen. Twee quad’s werden voor technisch onderzoek in beslag genomen. Een ander voertuig werd buiten gebruik gesteld omdat er boetes niet betaald waren. Daarnaast werden er ter plaatse voor bijna 1000 euro aan boetes betaald zodat de bestuurders door konden rijden.

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden