Wisseltruc juwelier Haagdijk bij Bureau Brabant

Foto: redactie

In de uitzending van Bureau Brabant op maandag 23 januari 2017 om 18:15 uur een wisseltruc bij een juwelier in de Haagdijk in Breda. Beelden van de daders en hun werkwijze worden getoond.

Ook politiezaken uit Eindhoven, Asten en Den Bosch.

Breda: Wisseltruc bij juwelier
Op donderdag 30 juni 2016 bezoeken twee dames een juwelier aan de Haagdijk. Ze leiden de ondernemer op gehaaide wijze om de tuin. Met een smoes dat ze op zoek zijn naar een trouwsieraad verzamelen ze diverse spullen die ze vervolgens met een wisseltruc weten te stelen. Op bewakingsbeelden is te zien hoe de dames te werk gaan.

Eindhoven: Gewelddadige diefstal in supermarkt
Op maandag 19 december 2016 vindt er een gewelddadige diefstal plaats op een supermarkt aan het Dirigentplein. Deze diefstal (die bij een poging bleef) vertoont veel gelijkenissen met een eerdere gewelddadige diefstal in Eindhoven. In deze uitzending leggen we de beelden van de daders naast elkaar.

Asten: Dames zetten kinderen aan tot diefstal
Op woensdag 17 augustus 2016 lopen twee dames met twee kleine kinderen door een winkelcentrum. Het is bijna niet te geloven maar de kinderen worden door de dames aangezet om spullen te stelen. Uiteraard zullen we de kinderen onherkenbaar maken, maar de dames laten we zien in de uitzending. Wie zijn dit?

Den Bosch: Gewapende straatroof
In de nacht van vrijdag 23 op zaterdag 24 december 2016 wordt een jongeman beroofd als hij vanuit het centrum op weg naar huis rijdt op zijn brommer. Hij wordt door een onbekende jongen klemgereden op het fietspad bij de Noorderplas en met een pistool bedreigd. Onder bedreiging van het vuurwapen moet hij waardevolle spullen afgeven. We reconstrueren deze straatroof.

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen