Drietal aangehouden na zware mishandeling

Foto: Breda Nieuws

De politie heeft in de nacht van maandag 27 op dinsdag 28 februari 2017 drie mannen aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging c.q. zware mishandeling. Het drietal wordt ervan verdacht kort daarvoor in de Boschstraat betrokken te zijn geweest bij een geweldsincident.

Een politieagent in vrije tijd die de onenigheid wilde sussen, raakte daarbij gewond. De aangehouden verdachten zijn een 36-jarige man uit Breda, een 31-jarige man uit Breda en een 28-jarige man uit Delft.

Het aangehouden drietal maakt deel uit van een groep van vijf mannen. Deze groep kreeg het rond 02.40 uur in de Boschstraat aan de stok met een tweede groepje mensen, bestaand uit een 53-jarige vrouw uit Breda, een 29-jarige vrouw uit Rijswijk en een 44-jarige man uit Gilze. De politie onderzoekt nog wat de precieze aanleiding hiervoor was en hoe de onenigheid uit de hand kon lopen.

Gewond

Een politiemedewerker in vrije tijd zag de schermutselingen en wilde tussenbeide komen. Vervolgens raakte hij ook betrokken bij de vechtpartij en liep letsel aan zijn hoofd op. Hij heeft aangifte gedaan. Andere politie-eenheden hielden uiteindelijk drie verdachten aan. De twee andere mannen uit de groep van vijf bleken gewond te zijn geraakt, een van hen liep o.a. een gebroken pols en neus op, de ander beenbreuken. Zij zijn naar een ziekenhuis gebracht en moeten nog een verklaring afleggen. De politie onderzoekt wat hun precieze rol is geweest. De aangehouden verdachten zijn in cel gezet en zitten in het belang van het onderzoek nog vast.

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Reacties