Gewelddadige staatroof op de Tramsingel

Foto: Publiek domein

Een 22-jarige Bredanaar is afgelopen nacht op brute wijze beroofd. Een achtervolging volgt met snelheden tot 120 km/u door Breda.

Het slachtoffer liep over de Tramsingel in Breda zaterdagnacht om 04.15 uur, toen hij een auto achter zich hoorde stoppen. Plots werd hij onderuit geschopt door een persoon. Toen hij daarmee in gevecht ging kwam er een tweede belager bij. Het tweetal werkte het slachtoffer naar de grond waar zij hem sloegen en schopte terwijl zij om zijn geld riepen. Toen het slachtoffer zijn portemonnee weggooide werd deze door de daders gepakt en gingen zij er in de auto vandoor.

Achtervolging door politie

Tijdens de straatroof kwam bij toeval een politieauto de Tramsingel inrijden. Zij zagen de daders nog net in de auto springen en er van door gaan, nog onwetend van wat er gebeurd was. Nadat het slachtoffer riep dat hij was overvallen zetten deze agenten direct de achtervolging in. De achtervolging, die met snelheden tot 120 km/u door Breda ging, eindigde toen de verdachten tegen een verkeerspaal reden op het Tijmblauwtje. Nadat zij alsnog weg wilden rijden zette de agenten hun auto tegen de achterkant van de vluchtauto zodat deze niet weg kon. Een verdachte spong uit de vluchtauto en ging er vandoor, op de voet gezeten door een van de agenten. De drie overige inzittenden van de vluchtauto (resp. 25, 29 en 39 jaar oud) bleven zitten en werden direct aangehouden. Ook de vierde, nog vluchtende verdachte (22) kon na een korte achtervolging te voet worden aangehouden.

Het slachtoffer hield aan de straatroof op de Tramsingel kneuzingen en blauwe plekken over

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Reacties