Pool springt in de singel op de vlucht voor politie

Foto: Asja Vossen

Een 22-jarige Poolse man is zaterdagdagnacht tijdens zijn vlucht voor de politie in het water van de Delpratsingel gesprongen. Hij werd daarna door twee bikers van de politie alsnog aangehouden.

Bikers van de politie waren bezig met het uitdelen van een bekeuring op de Willemstraat. Ze zagen dat een man op hen afrende omstreeks 23.45 uur. De man riep dat hij zojuist was aangevallen door een man die om een sigaret vroeg. Toen hij dat weigerde had de man hem een duw gegeven en zijn jas kapot getrokken. De aangever wees een man aan die dat gedaan zou hebben. De verdachte liep al verder op de Willemstraat. Hij begon te rennen. De fietsagenten slaagden erin de man in te halen en staande te houden. De man, een 22-jarige Pool, gaf zijn identiteitsbewijs af. De dienders legden hem in het Engels uit dat hij was aangehouden ter zake vernieling.

Hierop probeerde de man tevergeefs het legitimatiebewijs uit de handen van de politieman te trekken. Daarna zette hij het opnieuw op een rennen, richting het park. Bij de Willemsbrug sprong de verdachte de singel in. Uiteindelijk werd hij door de twee bikers weer uit het water getrokken, geboeid en in de arrestantenbus geplaatst. De benadeelde, een 37-jarige man uit ’s-Gravenhage heeft aangifte gedaan. De politie hoort nog een getuige en onderzoekt eventuele camerabeelden om vast te stellen wat er zich precies op het station heeft afgespeeld.

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Reacties