Hoogbejaarde vrouw (91) in Hoge Vught slachtoffer van babbeltruc ‘leidinginspecteur’

Foto: Politie.nl

Eeen 91-jarige Bredase vrouw slachtoffer geworden van een babbeltruc. Een man deed zich voor als ‘leidinginspecteur’ wist zich de woning binnen te praten en ontvreemde kostbare sieraden.

De dader belde op donderdag 30 maart rond 17.00 uur aan bij de vrouw in de Hoge Vught. Met een smoes wist hij de woning binnen te komen. Toen hij na enkele minuten weer vertrok miste de vrouw een aantal van haar sieraden. Toen het slachtoffer dat ontdekte waarschuwde ze de politie. Agenten hebben haar aangifte opgenomen en zijn een onderzoek gestart.

Signalement

Van de dader is een signalement bekend. Het gaat om een donkergetinte man, circa 30 jaar oud, ongeveer 1.75 meter lang, fors postuur. De man droeg een blauw werkpak en handschoenen. Hij beweerde dat hij de leidingen bij de vrouw in huis kwam controleren.

Diefstal door een ‘babbeltruc’ komt steeds vaker voor: onbekenden bellen bij u aan en gebruiken een mooie smoes om binnen te komen. Vervolgens stelen zij uw geld en andere waardevolle bezittingen. In sommige gevallen gebeurt dit in combinatie met bedreiging en/of geweld. Dieven doen zich soms ook voor als meteropnemer of reparateur. Of ze vragen om een glas water of een pen, terwijl een handlanger het huis binnenglipt. Het gebeurt voornamelijk aan de deur en bij pinautomaten. Denk niet dat het u niet overkomt, want de dieven zijn zeer behendig met hun smoezen.

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Reacties