Twee aanhoudingen in Haagse Beemden na henneptip

Foto: Asja Vossen

Twee mannen zijn in een woning aan de Katerdonk in de Haagse Beemden aangehouden. Het huis lag vol hennep en dure spullen.

Op zondag 2 juli 2017 kwam er informatie binnen bij de politie, in een woning aan de Katerdonk in Breda zou hennep verwerkt worden. Om 22.30 uur gingen verschillende politie-eenheden naar de woning. De woning werd rondom dichtgezet. Het lukte een agent om op afstand de woning in te kijken. Hij zag door heel de woning gedroogde hennep liggen. Twee mannen waren bezig dat te verpakken. Toen een andere agent aanbelde werden de lichten snel gedoofd. Maar de eerste agnet stond al op het balkon en klopte daar ook op de deur. De twee kozen eieren oor hun geld en opende de balkondeur. Het tweetal, 17 en 19 jaar uit Breda, zijn aangehouden.

Witwassen

In totaal lag er ongeveer 35 kilo gedroogde hennep. Verder werden er spullen aangetroffen die gebruikt worden bij het verdelen en verhandelen van hennep zoals weegschalen, geldtelmachines en dergelijke. Alles is in beslag genomen. Ook dure gebruiksvoorwerpen zoals televisie, computers, telefoons en merkkleding die in de woning lagen zijn in beslag genomen omdat ze vermoedelijk verkregen zijn door crimineel geld. Voor de woning stond een huurauto die door de verdachten gebruikt wordt. Die auto is ook in beslag genomen. De huurder van de woning, die er niet was, zal later aan de tand gevoeld worden.

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen