Productieplaats hennepteelt gevonden bij autoverhuurbedrijf

Foto: Politie.nl

Een professionele productielocatie voor hennep is gevonden bij een autoverhuurbedrijf in Breda op donderdag 6 juli. Hier werden chemicaliën geproduceerd die bedoeld zijn voor hennepteelt.

De politie nam 7.500 liter chemicaliën in beslag in combinatie met hennep gerelateerde artikelen zoals lampen en dompelpompen. Er zijn geen aanhoudingen verricht.

De vondst werd gedaan tijdens een integrale controle op een aantal autoverhuurbedrijven in Breda. Deze controle werd uitgevoerd door de gemeente Breda in samenwerking met de Politie (ondermijningsteam en Landelijke Eenheid), de Belastingdienst, Omgevingsdienst Midden- en West-Brabant (OMWB) en het Verbond voor de Verzekeraars.

Uit onderzoek komt naar voren dat criminelen vaak gebruik maken van huurauto’s. Er is een verwevenheid tussen onder- en bovenwereld bij bepaalde bedrijven in de autoverhuurbranche, zo meldt de politie.

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen