Arrestaties voor openstaande gevangenisstraf

Foto: D.M. van Hellesem

Twee Bredanaars zijn aangehouden tijdens een routine controle. Het gaat om een 40-jarige Bredanaar, omdat hij nog twee weken gevangenisstraf had openstaan en de bijrijder, een 51-jarige Bredanaar, ter zake drugsbezit.

Twee agenten surveilleerden woensdag 26 juli 2017 omstreeks 00.20 uur over de Emerparklaan. Hen viel op dat een automobilist op de kruising met de Backer en Ruebweg vrij abrupt remde voor het rode verkeerslicht en daarbij iets voorbij de stopstreep pas tot stilstand kwam. Bij navraag bleek dat het ging om een huurauto. Ze besloten daarop een controle in te stellen en gaven de bestuurder een stopteken. De bestuurder, een 40-jarige Bredanaar, bleek gesignaleerd te staan in het opsporingsregister omdat hij nog 14 dagen gevangenisstraf moet ondergaan. Hij verzette zich zo tegen zijn arrestatie dat de agent pepperspray moest inzetten om hem onder controle te krijgen. Ook de bijrijder, een 51-jarige Bredanaar, werd aangehouden dat gebeurde nadat in zijn tas twee boterhamzakken met hennep waren aangetroffen.  Later vonden de politieambtenaren ook nog en in zijn kleding nog een wikkel en twee ponypacks met vermoedelijk cocaïne.

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen