Auto-inbreker (40) aangehouden na uitzending Opsporing Verzocht

Foto: redactie

Een auto-inbraak op de Walhoven, gepleegd op woensdag 2 november 2016, is mede dankzij een kijker van Opsporing Verzocht opgelost. Na de uitzending van het opsporingsprogramma waarin beelden van de inbraak werden getoond, kwam een tip binnen dat het om een 40-jarige veelpleger zonder vaste woon- of verblijfplaats zou gaan.

Een politieman in Breda die de verdachte ambtshalve kent heeft daarop de beelden terug gekeken en herkent eveneens deze 40-jarige man. De verdachte is vastgezet. Op 15 september 2017 staat een zitting voor de meervoudige kamer ingepland.

De auto aan de Walhoven werd door de inbreker opengebroken. De buit bestond uit een oplaadkabeltje en een pakje sigaretten. Vermoedelijk probeerde dief tevergeefs ook de radio los te wrikken. De 40-jarige veelpleger wordt ook verdacht van drie diefstallen uit een garage aan de Hof van Hersbeek in Breda. Daar werden op  21 april 2017 een helm en een fiets gestolen. Tevens werd een ruit van een auto vernield en daaruit een tas gestolen. Ook hier kwam de politie hem dankzij camerabeelden op het spoor.

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Reacties