Scholier in Bavel spil in sekszaak

Foto: Asja Vossen

Een 19-jarige scholier uit het Brabantse Bavel zit al ruim drie maanden vast omdat hij tientallen jonge meisjes zou hebben gechanteerd met naaktfoto’s die hij van hen had gekregen.

Een woordvoerder van het Openbaar Ministerie in Breda bevestigde berichtgeving hierover door BN De Stem. De verdachte zou de contacten met de meisjes onder meer hebben gelegd via Snapchat (een app op de smartphone om snel foto’s en filmpjes te delen). Vervolgens vroeg hij ze om naaktfoto’s. Als ze geen seksuele handelingen met hem wilden verrichten, dreigde hij de foto’s online te zetten.

Het OM beschuldigt hem van de verkrachting van een meisje van 12 jaar, ontucht met een 13-jarig meisje en honderden op seks gerichte chat-contacten, zo meldt het ANP. Zowel bij het misbruik als de contacten via social media gaat het om jonge meisjes. In het dossier komen zelfs kinderen van 8 en 10 jaar voor.

Het woonadres van de tiener is op 20 juni doorzocht. Daarbij is een groot aantal digitale afbeeldingen aangetroffen, die aangemerkt kunnen worden als kinderporno. Deze zijn waarschijnlijk afkomstig van zijn chat-contacten. Het gaat om 900 foto’s en 170 filmpjes, waarop 40 tot 45 verschillende meisjes te zien zouden zijn. Op dit moment is de politie bezig hun identiteit te achterhalen. Ook wordt de aard onderzocht van in totaal zo’n 300 chat-contacten.

Het meisje van 12 werd volgens de aanklacht verkracht in Breda in de periode tussen september 2016 tot februari 2017. De ontucht met het 13-jarige meisje zou begin dit jaar hebben plaatsgevonden tijdens een eerste en eenmalige ontmoeting.

De verdachte is inmiddels psychologisch onderzocht. Daaruit zou blijken dat hij een intelligente jongen is. Hij moet voorlopig het onderzoek naar hem afwachten in de cel. De zaak krijgt op 28 november een vervolg, zegt woordvoerster van het OM in Breda Elske Kool. ,,Dan is er sprake van een pro-formazitting, waarin bepaald wordt of de jongen langer vast blijft zitten.”

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Reacties