5 bestuurders rijbewijs kwijt na alcoholcontrole

Foto: Publiek domein

De politie hield afgelopen zaterdag 21 oktober op zondag 22 oktober een alcoholcontrole op de Sint Ignatiusstraat en de Smederijstraat. Vijf bestuurders moesten het rijbewijs inleveren.

De agenten controleerden zaterdag tussen 21.00 uur en 00.30 uur op de Sint Ignatiusstraat 450 automobilisten. Zes bestuurder leken bij een eerste blaasproef teveel alcohol te hebben gedronken. Tijdens de ademanalyse op het politiebureau bleken vier bestuurders daadwerkelijk teveel te hebben gedronken, waarop het rijbewijs werd ingevorderd. Het alcoholgehalte varieerde hierbij tussen de 395 ug/l bij een beginnend bestuurder tot 670 ug/l bij een ervaren bestuurder.

Op de Smederijstraat werden tussen 02.00 uur en 04.15 uur 47 blaastesten afgenomen. Hierbij bliezen een ervaren en een beginnend bestuurder teveel. Tijdens de ademanalyse blies de beginnend bestuurder maar liefst 645 ug/l. De ervaren bestuurder 585 ug/l. Van beiden werd het rijbewijs ingevorderd.

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen