Arrestatieteam politie haalt verwarde man uit flat

Foto: Politie.nl

Een verwarde  inwoner van Gouda is zaterdagavond door een politie arrestatieteam aangehouden nadat hij zich met een (nep)vuurwapen had verschanst in een flat aan de Dirk Hartogstraat. De 27-jarige man was daar op een willekeurig adres binnengedrongen en wilde niet meer vertrekken.

Even na 18.00 uur kwam de bewoner van de flat thuis. Bij het openen van zijn voordeur op de negentiende verdieping werd hij geconfronteerd met de verdachte. Die bedreigde hem met een (nep)vuurwapen. Ook vertelde hij dat hij niet voornemens was de flat te verlaten en dat hij ‘door God was gestuurd’. De geschrokken bewoner belde 112, waarna de politie ter plaatse kwam.

Al snel bleek uit onderzoek dat de persoon die zich verschanst had een bekende van de politie was. De agenten wisten dat hij bij eerdere aanhoudingen had bewezen geweld niet te schuwen. Daarom werd besloten een arrestatieteam op te roepen. Die vielen later op de avond binnen en konden de verdachte aanhouden. Er raakte niemand gewond.

Volgens een woordvoerder van de politie was de man vooral uit op publiciteit en zou hij ‘mogelijk gevaarlijke dingen doen als hij dat zou krijgen’. Vanwege dat gevaar vroeg de politie om mediastilte, zo meldt Omroep Brabant.

 

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen