Tientallen parkeerboetes bij winkelcentrum Hoge Vucht

Foto: Pexels

De afgelopen drie weken voerden de politie samen handhavers parkeercontroles uit bij het winkelcentrum Hoge Vucht in Breda-Noord. In totaal werden 30 bekeuringen uitgeschreven.

Aanleiding voor de controles was de grote hoeveelheid overlastmeldingen van winkeleigenaren. Vooral het vrachtverkeer heeft dagelijks last van bestuurders die voertuigen op laad- en los zones parkeren. Ook tijdens de controles gaven winkeliers aan dat er veel parkeeroverlast is. 19 Bestuurders kregen een proces verbaal omdat zij parkeerden op een laad- en loszone en niet op een van de ruim 150 parkeerplekken bij het winkelcentrum.

Parkeervakken

Ook het parkeren buiten de parkeervakken wordt veel gedaan. Voor het parkeren buiten de vakken hebben 11 bestuurders een proces verbaal gekregen. Door het parkeren buiten de vakken kan het vrachtverkeer moeilijk de laad- en los zones bereiken. Ook andere automobilisten kunnen moeilijk een parkeervak in- en uit komen als er een ander voertuig buiten een vak staat geparkeerd.

Voldoende parkeerruimte

De politie heeft tijdens deze drie weken ook nauwlettend in de gaten gehouden of het probleem mogelijk lag aan het te kort aan parkeerplaatsen. Hierbij is ook gelet op de weekmarkt op donderdag. Echter blijkt dat het parkeerterrein nooit vol staat en dus groot genoeg is. Iedere donderdag is er ruim voldoende plek om te parkeren. Aan de andere zijde van het winkelcentrum zijn ook parkeermogelijkheden.

Advies

De politie adviseert bestuurders om te parkeren in de daarvoor bestemde parkeervakken. Ook als dit betekent dat u een klein stukje moet lopen. Er zijn tenslotte genoeg parkeerplaatsen. In de komende weken worden de controles voortgezet om de overlast te minimaliseren.

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen