Henneptoppen gevonden tijdens controle

Foto:

Tijdens een integrale controle van politie, diverse diensten van de gemeente Breda en de Belastingdienst / Douane zijn woensdagmiddag 13 december 2017 in loodsen aan de Smalle Reep hennepkwekerij gerelateerde goederen en vijf kilo aan henneptoppen aangetroffen.

De actie viel samen met een rechercheonderzoek naar hennephandel en witwassen. De politie verwacht daar binnenkort een verdachte voor aan te houden.

Woensdag 13 december startte om 12.30 uur na een briefing op het politiekantoor aan de Mijkenbroek een integrale controle waaraan naast diverse onderdelen van de politie zoals onder andere het Ondermijningsteam en het Hennepteam ook Bouw- en Woning Toezicht, Handhaving en de Omgevingsdienst van de gemeente Breda, Douane, Belastingdienst, Verzekeringsbureau voertuigcriminaliteit en het Openbaar Ministerie aan meewerkten.

Informatie

Uit een strafrechtelijk onderzoek en uit andere binnen gekomen informatie was gebleken dat er mogelijk hennephandel zou plaatsvinden in een van de loodsen aan de Smalle Reep. Tijdens de actie werden in twee bedrijfspanden hennepkwekerij gerelateerde goederen aangetroffen zoals kweektentjes, bewateringssystemen, lampen en slakkenhuizen. In een ander pand werd vijf kilo aan henneptoppen in beslag genomen.  De recherche stelt een nader onderzoek in naar de personen die hierbij betrokken zijn.

reep

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen