Beelden mishandeling in Catharinastraat

Foto: Opsporing Verzocht

In de nacht van vrijdag 16 op zaterdag 17 juni 2017 fietsen twee mannen van 29 en 30 jaar na het uitgaan naar huis als ze om ongeveer 03.30 uur in de Catharinastraat door twee mannen worden mishandeld.

De slachtoffers hebben gebroken neuzen, zwaar gekneusde ribben en allebei een hersenschudding aan de mishandeling over gehouden. Van het incident zijn bewakingsbeelden (zie hieronder).

Tegen fiets getrapt
De twee slachtoffers hebben na het uitgaan nog even een bezoek gebracht aan een shoarmatent en fietsen dan vanaf de Havermarkt via de Catharinastraat naar huis. Daar trapt iemand tegen de fiets van een van de mannen aan. Ze fietsen een stukje door maar blijven dan staan. Op bewakingsbeelden is te zien dat er drie mannen aan komen rennen. Twee van hen mishandelen de twee slachtoffers. De derde doet zelf niks en lijkt de andere twee te manen om te stoppen.
Mishandeling
De twee daders werken het eerste slachtoffer direct tegen de grond. Ze beginnen vervolgens op hem in te slaan. Het tweede slachtoffer komt op hen af om zijn vriend te helpen maar ook hij wordt tegen de grond gewerkt en tegen zijn hoofd geschopt en geslagen. Een van de slachtoffers wordt zelfs met zijn hoofd tegen de stoeprand gegooid. Als er enkele mensen op het incident afkomen, schoppen ze een van de mannen nogmaals tegen zijn hoofd en lopen weg. Ze zijn vanuit de Catharinastraat richting het Kasteelplein gelopen en zijn daar het park in gegaan. Daarna zijn ze via de Delpratsingel verdwenen.

  • Heeft u informatie die misschien kan helpen bij het oplossen? Geef uw tip dan hier rechtstreeks door aan de rechercheurs van deze zaak!

Lees meer

Opsporing Verzocht: 15.000 euro beloning voor tips over poging tot moord op Bredase kapper (video)


Derde man

Bij de twee mannen die het geweld gebruikten, was nog een derde man. Die man heeft zelf geen klappen uitgedeeld maar heeft zelfs geprobeerd de andere twee mannen te stoppen. De politie ziet hem dus vooral als een belangrijke getuige maar ook zijn identiteit is nog onbekend. De politie hoopt dat hij zich alsnog meldt of dat iemand kan vertellen wie hij is.

Regionaal opsporingsprogramma
De slachtoffers hebben gebroken neuzen, zwaar gekneusde ribben en allebei een hersenschudding aan de mishandeling over gehouden. Na eerdere aandacht voor deze zaak in het regionale opsporingsprogramma van Omroep Brabant zijn een paar tips binnengekomen maar de politie heeft nog niet genoeg informatie om iemand aan te kunnen houden. Mochten de daders niet bekend worden dan komen we later uitgebreider op deze zaak terug.

  • Heeft u informatie die misschien kan helpen bij het oplossen? Geef uw tip dan hier rechtstreeks door aan de rechercheurs van deze zaak!
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen