Aanhouding na winkelinbraak Bredaseweg

Foto: D.M. van Hellesem

De politie hield dinsdagochtend 20 februari een 29-jarige man uit Oosterhout aan. Hij wordt ervan verdacht kort hiervoor een inbraak te hebben gepleegd bij een kledingwinkel op de Bredaseweg in Terheijden.

Meerdere agenten reden rond 03.50 uur richting de Bredaseweg nadat een getuige melding maakte van een mogelijke inbraak. De politie trof bij het pand braakschade aan en zag dat er kleding was buitgemaakt.

Aanhouding

Na de inbraak zou er een auto zijn weggereden. Verschillende eenheden van de politie zochten in de omgeving naar dit voertuig. Op de Oude Terheijdenseweg in Breda zag een agent de auto rijden. De auto verhoogde direct zijn snelheid en probeerde aan de politie te ontkomen. Deze vluchtpoging ging met een zodanig hoge snelheid, dat de politie de achtervolging staakte. Omstreeks 04.05 uur werd de auto stilstaand aangetroffen op de van Musschenbroekstraat. De buitgemaakte artikelen lagen in de auto. De verdachte nam de benen, maar werd op de Klaverweide aangehouden. Hij zit vast voor verder onderzoek.

Gestolen auto

Uit onderzoek blijkt dat de vluchtauto eerder deze maand was gestolen bij een woninginbraak in Breda. Het voertuig is in beslag genomen.

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen