Agressieve Bredanaar (60) aangehouden na verkeersruzie

Foto: Asja Vossen

Een 60-jarige bestuurder van een auto heeft zich vanmorgen op de Fatimastraat misdragen. Hij maakte zich erg kwaad over het rijgedrag van een 35-jarige automobiliste uit Breda. Zij voelde zich dooir zijn intimiderende gedrag ernstig bedreigd.

Daarna beledigde hij een agent, waarna hij zich verzette bij zijn arrestatie. Daarbij probeerde hij het dienstpistool en de pepperspray van de politieman probeerde te grijpen.

Een 35-jarige Bredase vertelde dat ze rond 11.00 uur met haar auto over de Zuidelijke Rondweg reed en de afslag Ulvenhout nam. Ze zag dat heel dicht achter haar een auto reed die geen afstand bewaarde en haar als het ware opduwde. Ze duwde een paar keer lichtjes op de rem om hem laten weten dat ze het er niet mee eens was. Ze zag in de spiegel dat die bestuurder een boze blik had en hevig met zijn hoofd schudde. Hij haalde haar in waarna ze onderaan de afrit voor het het rode verkeerslicht tot stilstand kwamen. Ze zag dat die bestuurder uitstapte en op haar afliep. Ze vergrendelde snel de deuren en zag dat die man aan haar portier begon te trekken en op de ramen bonkte daarbij luid naar haar schreeuwend. Ze zag een motoragent bij het verkeerslicht staan, ze reed daar naar toe en riep vanuit haar raam dat ze door die man bedreigd werd.

Verzet bij arrestatie

De politieman wilde bemiddelen en vroeg beide partijen hun auto’s weg te zetten. De 60-jarige Bredanaar richtte daarop zijn agressie in de richting van de agent die hij beledigde. Bij de aanhouding verzette hij zich hevig waarbij de agent ternauwernood kon voorkomen dat de verdachte de pepperspray en zijn vuurwapen af pakte. Hij kreeg hem uiteindelijk onder controle.

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen